Lorem ipsum dolor sit amet, adipisc ing elit, consectetur adipiscing elit. Duis ut ligula leo adipiscing elit.

PHONE:           0035 244 58 265

E-MAIL:           info@example.com

ADDRESS:      Rohr PL 989, NY

Geschiedenis

Midden jaren ’90 liepen in de Wijk een aantal mensen rond met het idee een hardloopwedstrijd te organiseren. Het betrof Tonnie Korsten (triathlonatleet) en Johan ten Kate (hardloper). In eerste instantie dachten zij aan een hardloopwedstrijd van 10 km. Deze zou voor de jaarlijkse wielerronde, tijdens het Paasweekende, georganiseerd moeten worden. Het Wielercommittee zag hier echter geen mogelijkheden voor.

Toen is aangeklopt bij de Oranjevereniging in de Wijk. Zij zagen wel wat in het plan en stelden dat ze wel ondersteunende taken wilden verrichten, maar dat beide heren het zelf verder moesten organiseren. Aldus geschiedde en in augustus 1997 vond de 1e Wiekloop plaats, als onderdeel van het Wijkerfeest. De 1e keer trok de loop meteen al ruim 200 lopers en dit aantal is in de loop der jaren alleen maar gegroeid.

Al een paar trainden een aantal lopers gezamenlijk ter voorbereiding op de Wiekloop. Rond 2002 ging deze trainingsgroep zich ‘Reestrunners’ noemen en stelden zij een trainer aan, namelijk Jaap van Dijken. Hij trainde de groep tot 2007, toen Willem Brinkman het stokje overnam. Na een jaar zonder vaste trainer worden de Reestrunners vanaf 2013 door Henriëtte Hooge getraind.